ΥΛΙΚΑ (για 3-4 άτομα)

1/2 κιλό γαρίδες Νο2

3/4 ποτήρι κρασιού έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 κόκκινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους, σε μικρά κομμάτια

1 κίτρινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους, σε μικρά κομμάτια

1/2ποτήρι κρασιού ούζο

2 μέτριες ντομάτες, τριμμένες

2 κ.σ. μέλι

1 ποτήρι κρασιού χυμό ντομάτας

½ κ.γ. θρούμπι

κανέλλα

αλάτι, πιπέρι

1 φλ. κίτρινο ρύζι

1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 φλ. νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Μόλις κρυώσουν ελαφρά, αφαιρούμε το κέλυφος και το έντερό τους και κρατάμε τα κεφάλια στην άκρη για διακόσμηση στο σερβίρισμα. Σουρώνουμε το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και το κρατάμε και αυτό στην άκρη.

2 Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε 3/4 το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.

3 Ρίχνουμε τις ντομάτες, το μέλι, τον χυμό ντομάτας, το θρούμπι, λίγη κανέλλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό από τις γαρίδες και μόλις αυτό βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 10-12 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί. Λίγο προτού σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα να μαγειρευτούν για 2 λεπτά μαζί με το υπόλοιπο φαγητό. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.