Χάρηκα ιδιαιτέρως όταν πρόσφατα στο θρυλικό μπαρ-εστιατόριο Shark, σε ένα από τα πλέον προνομιακά σημεία, επί της Σοφούλη στην Καλαμαριά, διαπίστωσα πως το ανανεωμένο μενού που επιμελείται ο σεφ Γιάννης Βλάχος δίνει περισσότερη έμφαση στην ελληνική – μεσογειακή κουζίνα. Εχω να δώσω τις καλύτερες συστάσεις για το καρπάτσιο χταποδιού με φακές και ντρέσινγκ από εσπεριδοειδή, όπως και για τα λιγκουίνι με θαλασσινά. Πολύ καλό επίσης το κριθαρότο με αστακό, το μπισκ καραβίδας και τα πετρόψαρα με σάλτσα αποξηραμένης ντομάτας, καθώς και το τουρνεντό σε κρούστα από αρωματικά βότανα και σος μπερνέζ. Για επιδόρπιο προτείνω το μιλφέιγ με καραμελωμένο φύλλο και φιστίκια Αιγίνης. Οσο για το κρασί, θα χρειαστεί αρκετή υπομονή και σκέψη για να επιλέξετε κάποια από τις 90 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, αλλά μπορείτε απλώς να ζητήσετε τη συμβουλή του ειδικού!
Ανοιχτό όλη μέρα για καφέ και ποτό. Ωρες λειτουργίας του εστιατορίου: καθημερινές18.00-1.00 και Σαββατοκύριακο ανοιχτά από το μεσημέρι. Κράτηση απαραίτητη.

Shark Bar Restaurant: Αργοναυτών 2 & Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλ. 2310 416855, www.shark.gr