Το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί στον χώρο. Είναι η πρώτη ένδειξη ότι το bar –restaurant I Cappuccini ξεχωρίζει. Την ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα εντυπωσιακό μοναστηριακό τραπέζι 40 θέσεων που δεσπόζει στη μεγάλη αίθουσα, το μοντέρνο μπαρ, τα δύο μεγάλα ενεργειακά τζάκια και οι καλόγουστοι πίνακες, οι οποίοι απεικονίζουν – τι άλλο; – μοναχούς του τάγματος των Καπουτσίνων. {{{ moto }}}

Για να μην μείνουμε όμως στο περιτύλιγμα, το γευστικό περιεχόμενο έχει ένα πρόσωπο κλειδί: τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Εκτορα Μποτρίνι, ο οποίος ειδικά για το I Cappuccini δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού, θέλοντας να εκφράσει την υψηλή μοντέρνα ηπειρώτικη κουζίνα, χωρίς να κρύψει τις ιταλικές επιρροές του. Το μενού περιλαμβάνει τοπικά τυριά και αλλαντικά, φρέσκιες σαλάτες, χυλοπίτες, μανιτάρια, εκλεκτά κρεατικά, πολλά πιάτα ημέρας και συμπληρώνεται από μια πλούσια λίστα κρασιών και αποσταγμάτων.

Καθίσαμε στο επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι με τα πανύψηλα κηροπήγια και απολαύσουμε πιάτα όπως το Αφτί του ελέφαντα, ένα λαχταριστό χοιρινό σνίτσελ δηλαδή και την Τagliata με ρόκα και παρμεζάνα, ενώ στα ορεκτικά δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Βresaola με παρμεζάνα και σέλινο αλλά και σε μια πλούσια ποικιλία τυριών σερβιρισμένα με μαρμελάδες. Ο καλύτερος επίλογος; Μια λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με παγωτό.

I Cappuccini, Epirus Palace Hotel

7ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, τηλ. 26510 93555, 91072, 91074 www.epiruspalace.gr