από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

Κέικ με χαρουπάλευρο και πούδρα αμυγδάλου

Φτιάχνουμε πούδρα αμυγδάλου χτυπώντας στο multi αποφλοιωμένα αμύγδαλα με λίγη ζάχαρη
Κέικ με χαρουπάλευρο και πούδρα αμυγδάλου
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στον κάδο του μίξερ βάζω 6 ασπράδια αβγών και 125 γρ. ζάχαρη και τα χτυπάω σε μια, όχι πολύ σφιχτή, μαρέγκα. Καθαρίζω τον κάδο και χτυπάω 6 κρόκους αβγών με ακόμη 125 γρ. ζάχαρη.

Σε μια μπασίνα ρίχνω το μείγμα των κρόκων και τη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά. Προσθέτω 100 γρ. χαρουπάλευρο
και 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω.

Βουτυρώνω μια φόρμα του κέικ και ρίχνω το μείγμα, ένα δάχτυλο κάτω από το χείλος της. Ψήνω στον φούρνο, στους 160°C, για περίπου 45 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει προτού ξεφορμάρω (υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ).



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υγρό κέικ με μπανάνα και σταφίδες 
Κέικ, το δημοφιλές 
Δίκτυο μαμάδων: Αλμυρό κέικ με σπανάκι και λιαστές ντομάτες 
Κέικ αμυγδάλου με ελαιόλαδο 
Κέικ με λιαστές ντομάτες και μετσοβόνε 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.