από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Λουκουμάδες φέτας με πουρέ πιπεριάς και ρόκα

Επιλέξτε μαλακή, κρεμώδη φέτα για να δουλευτεί καλύτερα με τη ζύμη
Λουκουμάδες φέτας με πουρέ πιπεριάς και ρόκα
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Λουκουμάδες: ανακατεύω 450 γρ. φέτα,  4 αβγά,  150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και  1/2 κ.γ. πιπέρι. Βάζω το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ. Καλύπτω την επιφάνεια μιας πιατέλας με  ψιλό σιμιγδάλι. Με το κορνέ «κόβω» στρογγυλά «κουλουράκια» επάνω στο σιμιγδάλι για να μην κολλήσουν.

Πουρές: Κόβω σε μεγάλα καρέ τις πιπεριές Φλωρίνης 1 βάζου. Τις στραγγίζω και τις σοτάρω σε  1 κ.γ. βούτυρο αγελάδος
μαζί με 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και  1 πιπερίτσα καυτερή, σε ροδέλες. Ρίχνω 4- 5 κ.γ. ζάχαρη, σβήνω με 2 κ.σ. λευκό ξίδι και αφήνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Περνάω τις πιπεριές από το μπλέντερ ώστε να γίνουν πουρές.
Καθαρίζω 2 ματσάκια ρόκα. Τα ανακατεύω σε μία μπασίνα μαζί με 100 ml έ.π. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι και 1 πρέζα αλάτι.

Τηγανίζω σε φριτέζα τους λουκουμάδες και τους σερβίρω σε κάθε πιάτο μαζί με λίγο πουρέ πιπεριάς και  σαλάτα ρόκας (υλικά για 4 ατομικές σαλάτες).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.

 




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.