από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 
 

Φιλέτο μπακαλιάρου με σταμναγκάθι

Η βασική συνταγή απαιτεί λούτσο και γιαλοράδικα όταν είναι στην εποχή τους
Φιλέτο μπακαλιάρου με σταμναγκάθι
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ζητάω από τον ψαρομανάβη να μου φιλετάρει 2 κιλά μπακαλιάρο. Κόβω τα φιλέτα κατά μήκος σε 2 μακριά μπαστούνια. Τα διπλώνω κυκλικά σαν κουλούρα και τα ενώνω με οδοντογλυφίδα ώστε να μην ανοίξουν. Βάζω τις κουλούρες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε δύο).

Στύβω 2 κιλά μανταρίνια, ώστε να πάρω περίπου 1 λίτρο χυμό, και τον ρίχνω στο τηγάνι, ώστε να φτάσει λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των φιλέτων. Βράζω σε σιγανή φωτιά για 6-7 λεπτά. Αλατίζω και πασπαλίζω με  μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Βγάζω από το τηγάνι τα φιλέτα με μια σπάτουλα. Δυναμώνω τη φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα και ρίχνω4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά.

Οσο γίνεται το ψάρι, ζεματίζω 500 γρ. σταμναγκάθι για 2 λεπτά, τα σουρώνω, τα ραντίζω με έ.π. ελαιόλαδο και
χυμό από 2 λεμόνια και τα αλατίζω. Ψιλοκόβω επάνω 1 κ.σ. κάππαρη.

Σερβίρω τα χόρτα και από πάνω το ψάρι, περιβρέχοντας με τη σάλτσα του (υλικά για 6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.

 




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κροκέτες μπακαλιάρου με γλυκό ντιπ μουστάρδας 
Κροκέτες μπακαλιάρου 
Μπέργκερ με μπιφτέκι μπακαλιάρου 
Μπιφτέκια μπακαλιάρου 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.