Υλικά

7 μήλα (μπορείτε να προσθέσετε μερικές φράουλες ή μούρα)

50 γρ. σιμιγδάλι χονδρό + 2 κ.σ. επιπλέον για τα μήλα

120 γρ. καστανή ζάχαρη + 3 κ.σ. επιπλέον, για τα μήλα

120 γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο και λίγο επιπλέον για το πυρέξ

80 γρ. αλεύρι

50 γρ. βρώμη

50 γρ. αμύγδαλο, χονδροκομμένο

2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.γ. γαριφαλόκαρφα

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους, τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. σιμιγδάλι και 3 κ.σ. ζάχαρη και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ σε παχιά στρώση.

2 Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα, ώσπου να σχηματιστεί ένα «τρίμμα». Το απλώνουμε χωρίς να το πιέσουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

3 Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό σκέτο, με σαντιγί, παγωτό, custard cream ή με σιρόπι καραμέλας.