από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Μπισκότα με χαρουπάλευρο

Τα μπισκότα θα πάρουν το χρώμα και τη γεύση της σοκολάτας χάρη στο χαρουπάλευρο
Μπισκότα με χαρουπάλευρο
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ανακατεύω 600 γρ. αλεύρι μαλακό, 200 γρ. χαρουπάλευρο και 5 γρ. κανέλα, σε σκόνη.

Αφήνω 550 γρ. βούτυρο αγελάδος να έρθει σε θ.δ. και το βάζω στον κάδο του μίξερ μαζί με 250 γρ. ζάχαρη. Τα χτυπάω με το φτερό, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτω ένα ένα 4 αβγά καθώς συνεχίζω το χτύπημα.

Μεταφέρω το μείγμα σε μια λεκάνη. Προσθέτω το μείγμα των αλεύρων και ομογενοποιώ. Κόβω, είτε με κουπάτ είτε με το χέρι, μικρά μπισκότα και τα ψήνω σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα στον φούρνο, στους 180°C, για 10-12 λεπτά (υλικά για περίπου 30 μπισκότα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπισκότα με κεράσι 
Σοκολατένια μπισκότα χωρίς αλεύρι 
Μπισκότα µε λεµόνι και αµύγδαλα 
Μπισκότα από ψίχα φουντουκιού 
Δίκτυο μαμάδων: Μπισκότα με βρώμη, μπανάνα και κανέλα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.