από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Τηγανητό πεπόνι

Για να το συνοδεύσετε η ιδανική επιλογή είναι το παγωτό βανίλια ή το καϊµάκι
Τηγανητό πεπόνι
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. κορν φλάουρ

2 αβγά

5 γρ. µπέικιν πάουντερ

1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους

1 µέτριο πεπόνι, κοµµένο σε µεγάλους κύβους

ηλιέλαιο (για το τηγάνισµα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ βάζουµε όλα τα υλικά µαζί, εκτός από το πεπόνι, και ανακατεύουµε µε τα χέρια, ώστε να δηµιουργηθεί ένα κουρκούτι. Το αφήνουµε για 15 λεπτά στην άκρη, να ξεκουραστεί.

Ρίχνουµε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, δυναµώνουµε τη φωτιά και το αφήνουµε να κάψει. Περνάµε το πεπόνι από το κουρκούτι και τηγανίζουµε µέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώµα. Αποσύρουµε από το τηγάνι και αφήνουµε το πεπόνι για µερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουµε µε παγωτό της αρεσκείας µας.

Προαιρετικά πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρασιατικό γλυκό µε ταχίνι 
Χαλβάς με γλυκό κόκκινο κρασί και αποξηραμένα φρούτα 
Τούρτα με κρέμα μανούρι και γλυκό του κουταλιού βύσσινο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.