ΥΛΙΚΑ (για 1 τούρτα)

3 αβγά και 3 κρόκους

90 γρ. κορν φλάουρ

1 λίτρο γάλα

250 γρ. ζάχαρη

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

300 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

1 συσκευασία παντεσπάνι σοκολάτα

100 ml σιρόπι (το φτιάχνουμε βράζοντας μαζί για 3 λεπτά 50 ml νερό και 50 γρ. ζάχαρη), σε θ.δ.

νιφάδες σοκολάτας γάλακτος, προαιρετικά

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αβγά, τους κρόκους και το κορν φλάουρ μέχρι να αφρατέψουν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος στο μπολ με τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το νέο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα χτυπώντας συνεχώς μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα μαζί με την πραλίνα και τα χτυπάμε με το φτερό για μερικά λεπτά, μέχρι το μείγμα να μαλακώσει. Αποσύρουμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Σε μια στρογγυλή πιατέλα βάζουμε τον πρώτο δίσκο από παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση κρέμας-πραλίνας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το παντεσπάνι. Ολοκληρώνουμε απλώνοντας στην επιφάνεια της τούρτας με μια σπάτουλα την κρέμα που έχει περισσέψει, σχηματίζοντας κύματα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες προτού σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας γάλακτος.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.