ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. ανεβατό ΠΟΠ Γρεβενών

½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

πιπέρι

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Για την κρούστα Νο 1

150 γρ. μαύρο ψωμί, μπαγιάτικο

50 γρ. φουντούκια

Για την κρούστα Νο 2

150 γρ. λευκό ψωμί, μπαγιάτικο

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

40 γρ. κόκκους κόκκινου πιπεριού

Για την κρούστα Νο 3

100 γρ. σουσάμι

50 γρ. μαύρο σουσάμι

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το ανεβατό, το θυμάρι, λίγο πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Στο multi χτυπάμε ξεχωριστά τα υλικά για τις δύο πρώτες κρούστες. Ανακατεύουμε απλώς τα υλικά για την τρίτη. Τα βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε κροκέτες. Τις μοιράζουμε σε τρεις «ομάδες» και περνάμε τις κροκέτες της κάθε ομάδας από ένα μείγμα, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.