ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

Για το σαβαρέν

200 γρ. αλεύρι, σκληρό

60 γρ. κακάο σε σκόνη

200 ml νερό

3 αβγά

70 γρ. ζάχαρη

20 γρ. νωπή μαγιά

70 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

280 ml νερό

280 γρ. ζάχαρη

100 ml μαύρο ρούμι

Για το γαρνίρισμα

150 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

διάφορα φρούτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια

EKTEΛΕΣΗ

Σαβαρέν: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το σαβαρέν και τα χτυπάμε με τον γάντζο προκειμένου να σχηματιστεί μια ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αραιό σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύοντας.

Σιροπιάζουμε το σαβαρέν και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο ψήσιμο το σαβαρέν θα ανοίξει. Στο σημείο αυτό γαρνίρουμε με τη σαντιγί, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, και στολίζουμε με τα φρούτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.