ΥΛΙΚΑ (για 15 κομμάτια)

1 φύλλο σφολιάτας

2 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

2 κ.σ. κέτσαπ

λίγο μπούκοβο

1 κ.γ. μέλι

200 γρ. τσένταρ, τριμμένο

4 λουκάνικα Φρανκφούρτης

EKTEΛΕΣΗ

Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κέτσαπ, το μπούκοβο και το μέλι και απλώνουμε το μείγμα τους σε όλο το μήκος της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με το τυρί όλη την επιφάνειά της.

Βάζουμε τα λουκάνικα στην κάθε μεγάλη πλευρά της σφολιάτας, το ένα κατά μήκος του άλλου στις δύο απέναντι πλευρές της σφολιάτας, δύο στη μία μεριά και δύο στην άλλη. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές της σφολιάτας που είναι τα λουκάνικα μέχρι τα δύο ρολάκια να συναντηθούν. Αναποδογυρίζουμε το ρολό της σφολιάτας με την ένωση προς τα κάτω και κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ.

Αραδιάζουμε τα παλμιέ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά προτού σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.