από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 
 

Σαλάτα με κανταΐφι, φρέσκο ανθότυρο και γλυκό κολοκύθας

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλυκό κολοκύθας με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού προτιμάτε
Σαλάτα με κανταΐφι, φρέσκο ανθότυρο και γλυκό κολοκύθας
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Λιώνω 600 γρ. ανθότυρο με το πιρούνι, προσθέτω 200 γρ. μαλακή φέτα και ανακατεύω πολύ απαλά.

Ξαίνω 400 γρ. φύλλο για κανταΐφι, το στρώνω σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί σε λεπτή στρώση, το βουτυρώνω καλά με 150 ml φρέσκο βούτυρο, τύπου Κερκύρας, λιωμένο και πασπαλίζω με 4-5 κ.σ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Ψήνω στον φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Το βγάζω από τον φούρνο και το σπάω σε τετράγωνα κομμάτια.
Οταν κρυώσει το σιρόπι, θα δέσει περισσότερο. Γι’ αυτό, βάλτε ένα πιατάκι στην κατάψυξη και στάξτε επάνω μία σταγόνα ώστε να κρυώσει και να διαπιστώσετε αν έχει δέσει προτού το κατεβάσετε από τη φωτιά.


Από 500 γρ. γλυκό του κουταλιού κολοκύθα σχηματίζω με ένα κουταλάκι μικρές μπάλες. Τις ζεματίζω σε καυτό νερό και τις αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά. Τις βγάζω και τις κρυώνω.

Κάνω ένα σιρόπι με 450 γρ. ζάχαρη, 650 ml νερό, 5 ξυλάκια κανέλας, ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και λίγες σταγόνες από τον χυμό του. Το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τις μπαλίτσες κολοκύθας. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Σερβίρω το κανταΐφι βάζοντας επάνω το τυρί και μερικές κουταλιές από το γλυκό κολοκύθας και κλείνω με τραγανό κανταΐφι.

Κόβω 15 φυλλαράκια ρόκας και κάνω μια σαλάτα με λίγο έ.π. ελαιόλαδο, ξίδι – ιδανικά μπαλσάμικο – και θαλασσινό αλάτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα βρούβας ή φύλλα μουστάρδας που θα βρείτε σε επιλεγμένα μανάβικα. Τελειώνω βρέχοντας με λίγο σιρόπι και γαρνίροντας με λίγη σαλάτα (υλικά για 6 ατομικές σαλάτες).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.

 





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα σε κανταΐφι με σορμπέ λεμόνι και θυμάρι 
Σαλάτα με ροκφόρ και φράουλες 
Σαλάτα με καβούρι και μάνγκο 
Σαλάτα με γλυκόξινα κεράσια και φαγόπυρο 
Σαλάτα με βλίτα και ηλιόσπορους 
Κανταΐφι με γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.