Βλέποντας πώς μαγειρεύουν οι Ινδοί, πήρα την ιδέα να καβουρντίσω πρώτα τα μπαχαρικά και κατόπιν να αρχίσω το μαγείρεμα. Ετσι βγάζουν το άρωμά τους σε συνδυασμό με μια ωραία, ελαφριά μυρωδιά καπνού.

Σε μια κατσαρόλα κατάλληλη για φούρνο, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, καβουρντίζω 3 ξυλαράκια κανέλας, 5-6 αστεροειδείς γλυκάνισους, 5-6 φύλλα δάφνης, 10 κόκκους μπαχαριού, 20 κόκκους πιπεριού και 6-7 γαριφαλόκαρφα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.

Ρίχνω μέσα 10-12 αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, 1 μήλο, ψιλοκομμένο, 1 χούφτα μαύρες σταφίδες και 1 χούφτα καρύδια. Ανακατεύω για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν.

Προσθέτω 80 ml έ.π. ελαιόλαδο και 1 κουνέλι του 1 κιλού, σε κομμάτια, και τσιγαρίζω. Ρίχνω 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, ανακατεύω και προσθέτω 3-4 κ.σ. χαρουπόμελο. Αλατίζω και ρίχνω 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη, καθώς και ½ λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί. Σκεπάζω την κατσαρόλα και τη βάζω στον φούρνο, στους 180°C βαθμούς, για 20-25 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι με 50 ml έ.π. ελαιόλαδο τσιγαρίζω 25-30 κρεμμυδάκια για στιφάδο (κοκκάρια) μέχρι να ροδίσουν και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Τη βάζω ξανά στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Παρακολουθώ τα υγρά και, αν χρειαστεί, συμπληρώνω με λίγο νερό. Στο τέλος πρέπει να έχω μια δεμένη σάλτσα. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλατοπίπερο (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Mαρτίου 2015.