ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψάκι φούρνου)

3 αγκινάρες, κομμένες στα 4

2 κολοκύθια, σε κυβάκια

2 μεγάλες πατάτες, σε κυβάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια

2 πράσινες πιπεριές, σε κυβάκια

1 μικρή σελινόριζα, σε κυβάκια

250 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

200 γρ. ντομάτα κονκασέ

200 ml χυμό ντομάτας

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. ζάχαρη

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με τον ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ και τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη μισή ποσότητα του μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα την οποία στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον ζωμό ή νερό, αν χρειάζεται.

Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.