από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Μπράουνις

Αν θέλετε να τους δώσετε επιπλέον άρωμα προσθέστε στη ζύμη μία κουταλιά λικέρ εσπεριδοειδών ή μαστίχας
Μπράουνις
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ταψί κουζίνας)

6 αβγά

250 γρ. ζάχαρη

300 γρ. βούτυρο αγελάδος

220 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση μπίτερ, περιεκτικότητας 65% κακάο,
σε κομμάτια

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

180 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

λίγο σιμιγδάλι, για το πασπάλισμα του σκεύους

EKTEΛΕΣΗ


Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε το μείγμα ανακατεύοντας καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια και το μπέικιν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματά του με σιμιγδάλι. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, αφήνουμε λίγο να σταθεί και να χλιάνει και κόβουμε σε κομμάτια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράουνις με εσπρέσο 
Μπράουνις με εσπρέσο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.