ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικά φορμάκια)

4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

50 ml νερό

50 γρ. ζάχαρη, για το σιρόπι και 120 γρ. επιπλέον, για τη μαρέγκα

150 γρ. σοκολάτα τζιαντούγια, λιωμένη (στα σουπερμάρκετ)

380 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα.

Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τον κάδο, ρίχνουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη (τα 120 γρ.) και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μεγάλο μπολ ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με το μείγμα κρόκων-σιροπιού. Στη συνέχεια, με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και, τέλος, την παχύρρευστη σαντιγί.

Τυλίγουμε τα φορμάκια μας περιμετρικά με λαδόκολλα από τη βάση μέχρι και 2 εκ. επάνω από το χείλος. Στερεώνουμε με σελοτέιπ, τα γεμίζουμε με το μείγμα και στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Πριν από το σερβίρισμα, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και, αν θέλουμε, σερβίρουμε με μερικά καβουρντισμένα φουντούκια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.