ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 2 φορές περασμένο από τη μηχανή

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι, τριμμένο

1 αβγό

2 κ.σ. λευκό ξίδι

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια ή ξηρή

1 φλ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο και καλά στυμμένο

1 μικρή ντομάτα, τριμμένη

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι, για το τηγάνισμα

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αβγό, το ξίδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το μπαγιάτικο ψωμί, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπάλες. Ρίχνουμε σε ένα πιάτο μπόλικο αλεύρι και περνάμε τα κεφτεδάκια. Τα τινάζουμε ελαφρώς για να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δυνατή φωτιά, ώσπου να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ως την ώρα του σερβιρίσματος.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.