ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

1 κιλό σαρδέλες (ή γαύρος), καθαρισµένες από το κεντρικό κόκαλό τους

500 γρ. χονδρό αλάτι

6 χρωµατιστές πιπεριές

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα ντοµάτας

4 ώριµες ντοµάτες, περασµένες από τον τρίφτη

2 κ.σ. σουσάµι

1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πάστα ελιάς

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουµε και ψήνουµε τις σαρδέλες στη σχάρα ή στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα µέτριο ταψάκι στρώνουµε το χονδρό αλάτι. Τυλίγουµε τις πιπεριές µε αλουµινόχαρτο ξεχωριστά την καθεµία και τις τοποθετούµε πάνω στο χονδρό αλάτι. Ψήνουµε για 20-25 λεπτά.

Βγάζουµε προσεκτικά τις πιπεριές από το αλουµινόχαρτο, τις ξεσποριάζουµε και τις κόβουµε σε χονδρές φέτες κατά µήκος. Στρώνουµε τις πιπεριές σε µια πιατέλα.

Σε ένα µικρό µπολ ανακατεύουµε την ντοµάτα, το σουσάµι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάστα ελιάς και το αλατοπίπερο. Περιχύνουµε τις πιπεριές µε τη σάλτσα ντοµάτας
και από πάνω βάζουµε τις σαρδέλες. Πασπαλίζουµε µε τη φρέσκια ρίγανη.