ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

350 γρ. φασόλια, µουλιασµένα αποβραδίς

700 γρ. χωριάτικο λουκάνικο (κατά προτίµηση µε πράσο), κοµµένο σε χονδρά κοµµάτια

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 µεγάλο κρεµµύδι, χονδροκοµµένο

1 σκελίδα σκόρδου {{{ moto }}}

2 πράσινες καυτερές πιπεριές, σε ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά, χονδροκοµµένη

1 κίτρινη πιπεριά, χονδροκοµµένη

1 πράσινη πιπεριά, χονδροκοµµένη

500 γρ. ντοµάτες, αποφλοιωµένες και χονδροκοµµένες

500 ml νερό, ζεστό

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουµε τα φασόλια, τα ξεπλένουµε και τα βράζουµε σε µια κατσαρόλα µε κρύο νερό. Χύνουµε το πρώτο νερό και τα ξαναβράζουµε µε χλιαρό νερό για περίπου 1 ώρα, έως ότου µαλακώσουν εντελώς. Τα στραγγίζουµε και τα αφήνουµε στην άκρη.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Bάζουµε τα λουκάνικα σε ταψάκι και τα ψήνουµε για περίπου 30 λεπτά.

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το λάδι, το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουµε για 5 λεπτά, έως ότου µαλακώσουν. Προσθέτουµε τις ντοµάτες και το νερό. Τα αφήνουµε να µαγειρευτούν για 15 λεπτά και προσθέτουµε τα ψηµένα λουκάνικα και τα βρασµένα φασόλια. Συνεχίζουµε το µαγείρεµα για περίπου 30 λεπτά, αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε.