ΥΛΙΚΑ (για 2 ταρτιέρες διαµέτρου 20 εκ.)

1 1/4φλ. φουντούκια

3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

2/3φλ. ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

½ φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωµένο

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξύσµα λεµονιού (κατά προτίµηση βιολογικού)

1 κ.γ. χυµό λεµονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουµε 2 ταρτιέρες. Χτυπάµε στο multi τα φουντούκια µέχρι να γίνουν σκόνη και τα αναµειγνύουµε µε τα αλεύρια, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Μεταφέρουµε το περιεχόµενο σε ένα µπολ, προσθέτουµε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουµε το µείγµα στις ταρτιέρες και το στρώνουµε οµοιόµορφα πιέζοντας απαλά µε τα χέρια. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού µαχαιριού, κόβουµε τις δύο «πίτες» σε 8 ισοµεγέθη τρίγωνα. Τα τρυπάµε ελαφρώς µε ένα πιρούνι και ψήνουµε για 20-22 λεπτά. Μεταφέρουµε τις πίτες σε σχάρα, χωρίζουµε τα κοµµάτια και αφήνουµε να κρυώσουν για 20 λεπτά.