Κρατήστε αυτή τη συνταγή στις σηµειώσεις σας, διότι θα σας χρειαστεί και µετά τη νηστεία. Αν ταιριάζει µε σορµπέ, φανταστείτε πώς θα δέσει µε παγωτό κρέµα-βανίλια!{{{ moto }}}

Υλικά (για 6 άτοµα)

  • 6 αχλάδια, ολόκληρα, καθαρισµένα
  • 600 ml νερό
  • 400 ml λευκό γλυκό κρασί
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 2 κλωνάρια λέµονγκρας, κοµµένα κατά µήκος
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουµε όλα τα υλικά εκτός από τα αχλάδια και φέρνουµε σε βρασµό. Προσθέτουµε τα αχλάδια, χαµηλώνουµε τη φωτιά και συνεχίζουµε το βράσιµο, µέχρι να µαλακώσουν τα φρούτα.

Τα αποµακρύνουµε από το σιρόπι και τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρουµε είτε σκέτα, είτε µε παγωτό από γάλα σόγιας, είτε µε κάποιο σορµπέ της αρεσκείας µας – ιδανικά ταιριάζει το σορµπέ σοκολάτας.