από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Εργένικη κουζίνα: Σαλάτα με μέντα και τσίλι

Καυτερή και δροσερή ταυτόχρονα
Εργένικη κουζίνα: Σαλάτα με μέντα και τσίλι
Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης. Εκτέλεση συνταγών: Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Καυτερή και δροσερή ταυτόχρονα, η σαλάτα αυτή στέλνει ένα σαφές υπονοούµενο. Στο τέλος, θα κερδίσουν η δροσιά της µέντας και η... αναπνοή σας.

Υλικά (για 2 άτοµα)

  • 1 σαλάτα
  • 1 κόκκινη λόλα
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
  • 1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. του καφέ λευκό ξίδι
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. µουστάρδα της αρεσκείας σας
  • 5 φύλλα φρέσκιας µέντας

Εκτέλεση

Βγάζουµε ένα ένα τα φύλλα από τη σαλάτα και τη λόλα και τα βάζουµε σε µια µπασίνα µε κρύο νερό για 10 λεπτά, ώστε να καθαρίσουν και να «ζωντανέψουν». Ξεβγάζουµε και στραγγίζουµε καλά πάνω σε πετσέτα. Κόβουµε την πιπεριά κάθετα στη µέση και αφαιρούµε τα σπόρια από το εσωτερικό της.

Σε ένα µπολ ρίχνουµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, λίγο αλάτι και τη µουστάρδα και τα χτυπάµε καλά µε τον αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι. Ψιλοκόβουµε την πιπεριά και τη µέντα και τις ρίχνουµε µέσα στο ντρέσινγκ.

Κόβουµε µε το χέρι τη σαλάτα και τη λόλα σε µεγάλα κοµµάτια, τα τοποθετούµε σε ένα µπολ, περιχύνουµε µε το ντρέσινγκ και ανακατεύουµε.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.