Υλικά για 4 άτομα

1.300-1.500 γρ. χάντρες
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά, σε κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές, σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
200 γρ. λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
4-5 ντομάτες, χοντροκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε τις χάντρες σε ένα σουρωτήρι και τις πλένουμε καλά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τις χάντρες, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 30-35 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε τον μαϊντανό και τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου βράσουν τα φασόλια και δέσει η σάλτσα.