Υλικά
1 ολόκληρο μπούτι αρνίσιο, ξεκοκαλισμένο
12 φρέσκα σύκα, κομμένα στη μέση
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 φλ. μαυροδάφνη
1 κ.κ. κόλιαντρο, τριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C. Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κόλιαντρο, το τοποθετούμε τα σύκα γύρω γύρω και το ψήνουμε για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια περιχύνουμε τα σύκα με τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 45 λεπτά .
{{{ moto }}}
Κόβουμε το μπουτάκι σε μικρές μερίδες, σερβίρουμε μαζί με τα σύκα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.