Υλικά για 12 μερίδες

Για τη βάση
150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
150 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένα, όχι καμένα
1 πρέζα κανέλα

Για την κρέμα
850 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
120 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα, γάλακτος 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη
500 γρ. βύσσινα, χωρίς κουκούτσια
100 γρ. ζάχαρη
5 γρ. πηκτίνη μήλου*

Εκτέλεση

Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και πιέζοντας με το χέρι, το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη και το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το σύρμα έως ότου η κρέμα δέσει και γίνει σαν σφιχτή σαντιγί. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Επικάλυψη:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τα βύσσινα μαζί με 70 γραμμ. από τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε έως ότου βγάλουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε την πηκτίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γραμμ.) και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσουν. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Είναι προτιμότερο να καλύπτουμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά όταν πρόκειται να σερβίρουμε.

* Πηκτίνη μήλου θα βρείτε στα μπαχαράδικα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ζάχαρη για μαρμελάδα την οποία θα προμηθευτείτε από τα σουπερμάρκετ.