Υλικά για 8 άτομα

Για τη μους
1½ φύλλο ζελατίνας (7 γραμμ.)
κρόκοι από 7 αβγά
150 γρ. ζάχαρη
80 ml λικέρ Amaretto (πικραμύγδαλο)
550 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλο ανάλατο, χωρίς φλούδα

Εκτέλεση
Μους: Σε ένα μπολάκι με νερό ρίχνουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μαλακώσει. Σε σκεύος μπεν μαρί χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Αδειάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα προσθέτοντας σιγά σιγά το λικέρ.

Οταν το μείγμα κρυώσει, σταματάμε το χτύπημα. Βγάζουμε τη ζελατίνα από το κρύο νερό, τη στραγγίζουμε, τη λιώνουμε με 3 κουταλιές ζεστό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις την παχύρρευστη κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Καραμελωμένα αμύγδαλα: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα σιλικόνης έως ότου ενωθεί με την καραμέλα.

Απλώνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σπάμε σε κομμάτια, τα μοιράζουμε στα μπολ με τη μους και σερβίρουμε.