Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό γαρίδες, μέτριες
3-4 φύλλα δάφνης
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. ταμπάσκο
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
250-300 γρ. φέτα, χοντροκομμένη

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τις γαρίδες και τις ζεματάμε για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τις σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν αφαιρούμε το κέλυφος. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μια μικρή τομή κατά μήκος της ράχης και καθαρίζουμε το εντεράκι.

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες μαζί με το λάδι, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το ταμπάσκο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.

Λίγα λεπτά προτού αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά περιχύνουμε με το ούζο, ρίχνουμε τις γαρίδες και τη φέτα και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τips
Τη στιγμή που θα προσθέσουμε τις γαρίδες, η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει καλά και να μην έχει πολλά υγρά.
Αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε 1-2 φλ. κίτρινα τυριά τριμμένα ή να μη βάλουμε καθόλου τυρί.