από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Μπιφτέκια γαλοπούλας με βρόμη

Μπιφτέκια γαλοπούλας με βρόμη
Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα στον τρίφτη
2 ντομάτες μέτριες, περασμένες στον τρίφτη
8 κ.σ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
3 κ.σ. ξίδι, μπαλσάμικο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ρίγανη
4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 σταγόνες λάδι καπνού, προαιρετικά (θα το βρείτε στο Μπαχάρ)
ασπράδια από 2 αβγά

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια (180-210 γρ.).

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Κατόπιν τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα και αρκετό χυμό λεμονιού.   




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπιφτέκια κοτόπουλου με πατάτες φούρνου  
Μπιφτέκια με μετσοβόνε και τραγανές πατάτες 
Mπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά 
Μπιφτέκια κοτόπουλου με πατατοσαλάτα 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Mπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά 
Mπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.