Υλικά για 8 μερίδες

Για την πανακότα
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. σοκολάτα bitter, 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 ml γάλα, φρέσκο
1 κιλό κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 φύλλα ζελατίνας, μουλιασμένα σε λίγο κρύο νερό

Για τη σος

200 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Πανακότα:
Βάζουμε τις σοκολάτες σε δύο ξεχωριστά μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Mόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στύψουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο μπολ με τις σοκολάτες, τα αφήνουμε για 1 λεπτό και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αδειάζουμε σε ατομικά φορμάκια πρώτα το ένα μείγμα μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ βάζουμε τη δεύτερη κρέμα πάνω σε μπολ με παγάκια για να αρχίσει να κρυώνει και αυτή. Κατόπιν συμπληρώνουμε με το δεύτερο μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Σος:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.