Υλικά
100 γρ. ταραμάς
300 γρ. σταρένιο ψωμί, μπαγιάτικο, μόνο την ψίχα
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμός από 1 λεμόνι
2 πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τις πατάτες. Αναμειγνύουμε καλά με το χέρι και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Tip
Ταιριάζουν πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο και συνοδεύουν υπέροχα όσπρια και λαδερά φαγητά.