Υλικά για 4 άτομα
2 κονσέρβες τόνο, σε νερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. τραχανά, ξινό
2 αβγά
3 κ.σ. γιαούρτι
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4-5 κ.σ.)
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον τόνο και τον αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνουμε ώσπου να αποκτήσουμε ένα μαλακό μείγμα και το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
Tip
Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια μας με μια πλούσια πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.