Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή στην Ελλάδα είναι η παιδική παχυσαρκία. Σε Πανελλαδική μελέτη σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών, φάνηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από την αναφερόμενη έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού. Όλα τα παραπάνω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για σωστές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους μέσα στο σπίτι τους. Σημαντικό κομμάτι προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων. Εκείνοι καλούνται να επιλέξουν υγιεινά τρόφιμα, να επενδύσουν στην ποιότητα της διατροφής, να αποφεύγουν τα πρόχειρα και έτοιμα γεύματα που προσφέρονται έξω και να αφιερώσουν χρόνο στο μαγείρεμα – γιατί όχι – μαζί με τα ίδια τα παιδιά, ώστε να μυηθούν από νωρίς στην αξία της καλής κουζίνας.

Σε αυτόν τον δρόμο κινείται η πρωτοβουλία της εταιρείας ρυζιού Uncle Ben’s που έχει τίτλο «Ben’s Beginners» με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων στο θέμα της διατροφής των παιδιών τους. Η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία καλεί τους γονείς να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του οικογενειακού γεύματος στην καθημερινότητά τους με τρόπο δημιουργικό, ενθαρρύνοντάς τους να μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, καθώς έτσι τα παιδιά αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά και εξοικειώνονται με τη μαγειρική.

Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται σε εξέλιξη ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός της εταιρείας, που έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς σεφ, αλλά και τους γονείς τους. Αν έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τραβήξτε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben’s και ανεβάστε τα στο www.unclebens.gr. Στις 20 Οκτώβρη θα γίνει η ανάδειξη των νικητών, όπου ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€ μετρητά, ενώ ο 2ος και ο 3ος από 1.000€. Λήξη διαγωνισμού: Τρίτη 18/10/2016. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στη σελίδα της Uncle Ben’s στο facebook, όπου «τρέχει» και το Ben’s Academy, μία σειρά δωρεάν μαθημάτων μαγειρικής για όλη την οικογένεια.