Στη δημιουργία του Chapeau συναντήθηκαν δύο γυναίκες: η Βούλα Ρακοπούλου, η οποία επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα αυθεντικό γαλλικό μπιστρό και η σεφ Ντίνα Νικολάου, γνωστή για τη γαλλική της γαστρονομική παιδεία. Αποτέλεσμα; Οταν η Ντίνα βρίσκεται στη Ελλάδα να μαγειρεύει α λα γαλλικά και όταν βρίσκεται στο Παρίσι να μαγειρεύει α λα ελληνικά. Το χαριτωμένο Chapeauλοιπόν είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί για απολαυστικά ροφήματα, γλυκές και αλμυρές μπουκιές, αλλά και νοστιμότατο κέικ τριαντάφυλλο. Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμφισβήτητα είναι το βασίλειο των ταρτίν με πληθώρα γεύσεων να προσφέρονται. Εμείς δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε αυτήν με τον καγιανά, ενώ συστήνουμε ανεπιφύλακτα και την ταρτίν με κοτόπουλο λεμονομουσταρδάτο.

Για τη συνοδεία του κρασιού μας το Chapeau προτείνει πιάτα μαμαδίστικα – και της γαλλίδας αλλά και της ελληνίδας μαμάς παρακαλώ – πάντα απλά καιμυρωδάτα, χωρίς φλυαρίες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην πάπια κονφί και στο κοτοπουλάκι με πορτοκάλι και μέλι. Και όταν η νύχτα πέφτει έρχεται η ώρα για ατμοσφαιρικές μουσικές και εμπνευσμένα κοκτέιλ. Εις υγείαν.

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6845300 και www.chapeau.gr