Η «Σοκολατρεία» είναι η πύλη του Παραδείσου για τους θεσσαλονικιούς σοκολατομανείς. Εδώ υπάρχουν όλα όσα μπορείς να επιθυμήσεις: τρούφες, πραλίνες, μπάρες, καρέ, γλειφιτζούρια, ροφήματα, αλείμματα, φοντί, κακάο, hot choc spoons, λικέρ, ακόμη και κρασί με άρωμα σοκολάτας και επίγευση κακάο! {{{ moto }}}

Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού Εύη Τριανταφυλλίδη και Κωνσταντίνος Κολικόπουλος αφιέρωσαν περισσότερα από τέσσερα χρόνια στην αναζήτηση των προμηθευτών τους, κυρίως στο εξωτερικό, για να καταλήξουν σε ξεχωριστές και άκρως εξειδικευμένες σοκολατοποιίες όπως η Chocome από την Ουγγαρία, η Blanxart από την Ισπανία, η Zaabär από το Βέλγιο, η James από την Αγγλία, η Chock από την Ολλανδία, η Zotter από την Αυστρία, φυσικά η γαλλική Valrhona και αρκετές ακόμη.

Η Ελλάδα παίζει δυνατά με τα προϊόντα για διαβητικούς Kallisti της εταιρείας Κοχύλι και τη maitre chocolatier Μίνα Αποστολίδη, η οποία φροντίζει κάθε εβδομάδα να στέλνει από το Βέλγιο τις γνωστές πλέον χειροποίητες σοκολατολιχουδιές της.

Στη «Σοκολατρεία» μπορείς να βιώσεις πολλές συγκινήσεις: πραλίνα με ταχίνι και καραμελωμένα και αλατισμένα αμύγδαλα, χειροποίητη σοκολάτα γάλακτος με καρύδα και ζαχαρωμένα πέταλα βιολέτας, με αλάτι από την Ταϊτή, με τριαντάφυλλο από τη Δαμασκό, με άγριο πιπέρι Μαδαγασκάρης, λευκή με ιταλικά μπισκότα, κακάο των Αζτέκων με μπαχαρικά. Ή μπορείς να παίξεις συγκρίνοντας μια σοκολάτα από το Περού με μια σοκολάτα από τις Φιλιππίνες ή να κακομάθεις τον εαυτό σου ακολουθώντας συνδυαστικές προτάσεις για wine and chocolate matching.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.