Η ονομαστή κουβερτούρα Valrhona λιώνει σιγά σιγά στη φωτιά για να κυλήσει στο φλιτζάνι. Ιδιαίτερα αρώματα απλώνονται στον χώρο. Οι ιδιοκτήτες της σοκολατερί Πέλαγια Κόντζογλου και Χρήστος Παπαγιαννόπουλος έχουν βάλει στόχο μέσα από τις γεύσεις των ροφημάτων τους, να μας ταξιδέψουν στη Μαδαγασκάρη, στον Αγιο Δομίνικο, στη Βενεζουέλα, στην Καραϊβική, στο Εκουαδόρ, σε όλες τις πατρίδες της σοκολάτας. Πράγματι το καταφέρνουν, καθώς το νέο Σοκολάτα στην οδό Βουλής 35, προσφέρει ακόμα περισσότερες γεύσεις, από το ήδη γνωστό στους λάτρες της σοκολάτας, «αδελφάκι» του, στην οδό Ερμού 56. {{{ moto }}}

Οι ποικιλίες της σοκολάτας πάρα πολλές. Οπως μας εξηγεί η Πελαγία προτιμά οι πελάτες της να δοκιμάζουν καθαρές τις σοκολάτες που προσφέρει χωρίς εκείνη να παρεμβαίνει με έξτρα πρόσθετα, όπως με κρέμα γάλακτος και σιρόπια, τα οποία αλλοιώνουν την ένταση. Καθώς κοιτάμε τον κατάλογο το αιώνιο δίλημμα ανάμεσα στη μαύρη σοκολάτα και στη γάλακτος αναδύεται. Θα δοκιμάσουμε τελικά την Caramelia, µια σοκολάτα γάλακτος µε βελούδινη υφή και έντονο άρωµα φυσικής καραµέλας, ενώ λίγο αργότερα δεν θα αρνηθούμε και τη Noir Orange με εκχύλισμα πορτοκαλιού. «Οι άντρες συνήθως προτιμούν τις πιο γλυκές σοκολάτες. Οι γυναίκες ως πιο ιδιαίτερες και περίπλοκες τις μαύρες» λέει χαριτολογώντας η Πελαγία. Βέβαια και όσοι αγαπούν τον καφέ δεν θα φύγουν απογοητευμένοι καθώς μπορούν να δοκιμάσουν εξαιρετικό μονοποικιλιακό 100% Αrabica, από φάρμα του Περού.

Προτού φύγουμε ενδώσαμε σε έναν ακόμη πειρασμό, τα λαχταριστά σπιτικά γλυκά που παρασκευάζει η ιδιοκτήτρια. Και για να μη γίνουμε μονότονοι αντί της σοκολατόπιτας προτιμήσαμε ένα κομμάτι τσιζκέικ.

Ανοιχτά καθημερινά 8.30- 23.30, Κυριακή 10.30- 22.30