Iσως το πιο διασκεδαστικό κοµµάτι της βιογραφικής ταινίας «Hitchcock», η οποία αναφέρεται στη δηµιουργία του «Ψυχώ», είναι αυτό που προβάλλει τη σχέση του σκηνοθέτη µε το φαγητό.

Χάρη στη φίνα ερµηνεία του Αντονι Χόπκινς έρχονται στην επιφάνεια όλες οι ανασφάλειες του µετρ της αγωνίας, ο οποίος κρεµόταν από τα χείλη (αλλά και τις αποφάσεις) της συζύγου του, Αλµα Ρεβίλ (Ελεν Μίρεν). Κάθε φορά που ο Χίτσκοκ ένιωθε άγχος άνοιγε το ψυγείο και η Αλµα τον µάλωνε για την αθεράπευτη λαιµαργία του. Σε µια σκηνή τον βλέπουµε να κρύβει το ποτήρι µε το κόκκινο κρασί, αλλά η Αλµα το καταλαβαίνει και του επισηµαίνει ότι «και το κρασί έχει θερµίδες!».

Ο Χίτσκοκ, όµως, ήταν ένας γκουρµέ τύπος µε όλη τη σηµασία της λέξης. Μία από τις αγαπηµένες του λιχουδιές ήταν το φουαγκρά «από χήνες του Μπάρστοου και όχι της Μασσαλίας». Του άρεσαν τα σοκολατάκια Fauchon, αλλά και το κέικ µπανάνα.

Προσέξτε τη σκηνή της φωτογραφίας, όπου παραγγέλνει κέικ µπανάνα στο εστιατόριο, παρ’ ότι τόσο η πρωταγωνίστρια του «Ψυχώ», Τζάνετ Λι (Σκάρλετ Τζοχάνσον), όσο και η Αλµα επιµένουν ότι οφείλουν να προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Το «Ψυχώ» γυρίστηκε µε χρήµατα του Χίτσκοκ, ο οποίος αναγκάστηκε να βάλει υποθήκη ακόµη και το σπίτι του, γιατί ουδείς πίστευε στο φιλµ πλην του ιδίου. Η Ρεβίλ αποφάσισε να κάνει παντού περικοπές. Μία από αυτές ήταν η ακύρωση του πάρτι της ταινίας. «Ετσι, ούτε εσύ θα φας τούρτα µε σαµπάνια» είπε στον σύζυγό της…