Η γνωριμία μου με την Κωνσταντίνα μετρά σχεδόν τέσσερα χρόνια, τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες, με τίτλο Τα κοινόχρηστα (εκδ. Καστανιώτη). Τότε που με κέρδισε με τη βραβευμένη πένα και το λαμπερό της χαμόγελο.

Έκτοτε την παρακολουθώ με μεγάλο θαυμασμό να χρησιμοποιεί το ταλέντο της άλλοτε για φιλανθρωπικούς, άλλοτε για γαστριμαργικούς, αλλά πάντα για λογοτεχνικούς σκοπούς.

Πάντως, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, αυτό το χαρούμενο και ταλαντούχο κορίτσι γνωρίζει πώς να κατακτά έναν δύσκολο αναγνώστη, έναν απαιτητικό ουρανίσκο.

Και επειδή γνωρίζει επίσης ότι δεν είναι όλοι φαν της τεχνολογίας και του διαδικτύου για να διαβάσουν τις συνταγές της στο stellasliterarybistro.com μόλις «φούρνισε» στο τυπογραφείο των εκδόσεων Ίτανος, ένα βιβλιαράκι με τίτλο «Μαγειρεύοντας μ’ ένα Ψάρι», που δεν είναι άλλο παρά η συνάθροιση 25 απλών συνταγών της, (δια)τυπωμένες με πολλές δόσεις χιούμορ και λογοτεχνίας.

Εσείς δεν έχετε λοιπόν παρά να ξεφυλλίσετε και να μαγειρέψετε μεταξύ άλλων μελιτζάνες με σάλτσα, μεξικάνικη φακή, χοιρινό δίχως σέλινο, μπακαλιάρο, πορτοκάλι με λάδι και αλάτι ή μακαρονάδα του φτωχού.

Και με πυξίδα τη νοστιμιά να ταξιδέψετε στις 115 σελίδες ενός πολύ ιδιαίτερου γαστρο-λογοτεχνικού κόσμου.

Το Μαγειρεύοντας μ’ ένα Ψάρι της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος.