Ο τίτλος, αλλά και ο υπότιτλος, καθώς και διάφορες άλλες πληροφορίες που βρίσκει κανείς στο εξώφυλλο μού τα είπαν όλα! Μοναστηριακή γαστρονομία, διαβάζω. Από την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και την Ιταλία, συμπληρώνει, ενώ προσθέτει: 200 αυθεντικές συνταγές. Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς αν επιθυμεί να απολαύσει μοναστηριακές γεύσεις;

Από ξεροτήγανα και βιαννίτικες μακαρόνες, ανθοκεφτέδες και λαχανόρυζο του χειμώνα, μανιταρόσουπα και μοναστηριακή κολοκυθόσουπα, γιορτινές μακαρονάδες και ψαρομουσακά, στιφάδο της παπαδιάς και σπεσιαλιτέ του ναπολιτάνου καλόγερου, μέχρι και αυθεντικό καλαμποκόψωμο και καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι. Και δοκιμάζει λέγοντας…

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, είδα ότι όλες οι συνταγές, ανεξαιρέτως, ενδείκνυνται όχι μόνο για τους έμπειρους, αλλά και για άπειρους μάγειρες γιατί είναι απλά δοσμένες, ενώ ταυτόχρονα, σε προκαλούν και σε προσκαλούν να μπεις στην κουζίνα με μεγάλη ευχαρίστηση.

Το Τραπέζι του Θεού της Μαίρης Σπυριδογιαννάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Allegro.