Μαγαζιά με μπαχαρικά σε ποικιλίες που ξεπερνούν και την πιο ζωηρή φαντασία, όπως το Μπαχάρ (Ευριπίδου 31-33, τηλ. 210 3217 225) και το Ελιξίριο (Ευριπίδου 41, τηλ. 210 3215 141) εξαιρετικά αλλαντικά, τυριά και αλίπαστα στον Μιράν (Ευριπίδου 45, τηλ. 210 3217 187)και στον Αραπιάν (Ευριπίδου 41, τηλ. 210 3217 238) όσπρια σε υπόγεια και ισόγεια, βραστερά και φρέσκα.

Μικροί κήποι της Βαβυλώνας με μυρωδικά και φυτά σε σπόρους και γλαστράκια για την κουζίνα και τη βεράντα, εκθέσεις με είδη για την κουζίνα, από μπρίκια μέχρι πορσελάνες και από μαντολίνα μέχρι πολυμηχανήματα, όπως ο Κιουρτζόγλου (Ευριπίδου 47, τηλ. 210 3212 349)και ο Κάτος (Ευριπίδου 38, τηλ. 210 3227 725), μουσαμάδες και τραπεζομάντιλα στη γωνία με τη Σωκράτους, αβγά ημέρας και φύλλα χωριάτικα για πίτες, που κάνουν αυτόν τον δρόμο απόλυτα γκουρμέ προορισμό.

Και παρά τη γενικότερη απαξίωση της περιοχής, όπως μου είπε και ο νεαρός που μου πούλησε το θυμάρι και τη μέντα για τη βεράντα μου: «Εμείς εδώ είμαστε Ινδιάνοι. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτε. Εχουμε τον δικό μας κώδικα και πάνω απ’ όλα σεβόμαστε τον πελάτη που θα περάσει την πόρτα μας». Συνυπογράφω. Οι περισσότεροι παραδίδουν μαθήματα σωστής επαγγελματικής συμπεριφοράς.