Η Μέγκαν Μαρκλ, σύντροφος του πρίγκιπα Χάρι, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα χωρίς να φταίει σε τίποτα.

Θα έλεγε κάποιος ότι αν υπάρχει μια ανθρώπινη παθογένεια η οποία δεν αφορά τη βρετανική βασιλική οικογένεια και το στενό περιβάλλον της, αυτή είναι ο ρατσισμός. Ωστόσο, οι απαντήσεις που θα πάρετε δεν θα είναι και τόσο αυτονόητες αν ρωτάτε τον πρίγκιπα Χάρι και –κυρίως –την κοπέλα με την οποία βγαίνει αυτή την περίοδο, τη μιγάδα Μέγκαν Μαρκλ. Η 35χρονη αμερικανίδα ηθοποιός, από λευκό πατέρα και, σύμφωνα με τα λόγια της, «100% αφροαμερικανή» μητέρα, είναι το νέο κορίτσι του πρίγκιπα. Και ο βρετανικός συντηρητικός σκανδαλοθηρικός Τύπος, ακόμη και σε μια εποχή που οι ΗΠΑ έχουν μαύρο πρόεδρο και μαύρη πρώτη κυρία, έχει πάρει φωτιά από ρατσιστικά υπονοούμενα.

Η εφημερίδα «Mail on Sunday» έγραψε για εκείνη: «Γενετικά είναι ευλογημένη. Αν υπάρχει κάποιο θέμα σχετικά με τον δεσμό της με τον Χάρι είναι ότι οι Γουίνδσορ θα αραιώσουν το πυκνό γαλάζιο αίμα τους και το κατάλευκο δέρμα τους με κάποιο πλούσιο και εξωτικό DNA». H «Sun» πήγε την επίθεση ακόμη πιο μακριά, δημοσιεύοντας πηχυαίο τίτλο στο πρωτοσέλιδο της προπερασμένης Παρασκευής «Το κορίτσι του Χάρι στο PornΗub», αναφερόμενο σε βίντεο με ερωτικές σκηνές από την αμερικανική (όχι πορνογραφική) τηλεοπτική σειρά «Suits» στην οποία συμμετείχε, τα οποία είναι αναρτημένα (και) στην πλατφόρμα streaming πορνογραφικού υλικού PornHub.
H κατάσταση έφτασε στα άκρα, σε βαθμό που να χρειαστεί το γραφείο του 32χρονου πρίγκιπα να εκδώσει μια εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων, αυτή ανέφερε: «Ο πρίγκιπας Χάρι ανησυχεί για την ασφάλεια της κυρίας Μαρκλ και είναι βαθιά απογοητευμένος που δεν έχει καταφέρει να την προστατέψει (…) Δεν είναι σωστό ύστερα από λίγους μήνες σχέσης μαζί του η κυρία Μαρκλ να είναι εκτεθειμένη σε μια τέτοια καταιγίδα (…) Γνωρίζει ότι οι σχολιαστές θα απαντήσουν πως «αυτό είναι το τίμημα που εκείνη πρέπει να πληρώσει» και ότι όλα αυτά «είναι μέρος του παιχνιδιού». Διαφωνεί έντονα. Δεν πρόκειται για παιχνίδι –πρόκειται για τη ζωή της και τη ζωή του. Ζήτησε την έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης ελπίζοντας ότι εκείνοι που συνεχίζουν αυτή την ιστορία στον Τύπο θα σταματήσουν και θα αναλογιστούν προτού γίνει κι άλλη ζημιά».
Ο.Π.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ