Το πρόβληµα είναι κάπως γνωστό. Μπορεί να συνοψιστεί στη φράση «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» –και δη όταν αυτά είναι γένους θηλυκού και κινούνται στον χώρο της σόουµπιζ.

Η δικτατορία της νεότητας καλά κρατεί. Μια δικτατορία την πίεση της οποίας δέχεται ακόµη και µια Μαντόνα.

Η 58χρονη πλέον βασίλισσα της ποπ αποφάσισε να διαµαρτυρηθεί µέσω Instagram για τις ηλικιακές διακρίσεις, ανεβάζοντας θρυλικά, προκλητικά καρέ από την καριέρα της, συνοδεύοντάς τα µε τη λεζάντα: «Acting my age». Η τελευταία φωτογραφία την απεικόνιζε να πιπιλά το δάχτυλό της δίνοντας ολοκληρωµένο το µήνυµά της: «Πώς µπορώ να ξέρω ότι ακόµη συµπεριφέροµαι σύµφωνα µε την ΗΛΙΚΙΑ µου; Επειδή είναι η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ηλικία και η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ζωή και όλοι εσείς οι µισογύνηδες θα πρέπει να καθίσετε κάτω και να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να µε περιορίσετε µε τον φόβο σας για αυτό που δεν είναι οικείο σε εσάς. Ξέρετε τι συµβαίνει µε τους Μισαλλόδοξους; ΤΙΠΟΤΑ! Τίποτα δεν συµβαίνει στους ανθρώπους που σκέφτονται µε περιορισµένο τρόπο. Είναι γεγονός… Αλλά εγώ σας συγχωρώ. Επειδή είναι ο µήνας του Slicha (σ.σ.: η εβραϊκή λέξη για τη συγχώρεση)».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαντόνα τοποθετείται πάνω στο θέµα. Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην αυστραλιανή έκδοση της «Daily Telegraph» δήλωσε ότι το ραδιόφωνο κάνει διακρίσεις µε βάση την ηλικία. «Αν δεν είσαι στη δεκαετία των είκοσι, δεν σε παίζουν. Είναι µ*****α –αλλά έτσι είναι. Είναι απογοητευτικό. Ζούµε σε µια κοινωνία που κάνει διακρίσεις µε βάση την ηλικία. Εχω βάλει τα δυνατά µου, να προσπαθήσω να κάνω ό,τι µπορώ για να αλλάξω τις προκαταλήψεις των ανθρώπων για τις γυναίκες, για την ηλικία, για το τι είναι δυνατό και γιατί δεν πρέπει να περιοριζόµαστε µε κανέναν τρόπο, µε κανένα σχήµα ή φόρµα ανεξάρτητα από το φύλο, τη σεξουαλική προτίµηση, την ηλικία, τις θρησκευτικές προτιµήσεις και τη φυλή». Καλά τα λέει, αλλά ας µην ξεχνά ότι και εκείνη έβαλε το χεράκι της για να χτιστεί η αδηφάγα αυτή βιοµηχανία. «Cause we are living in a material world»…

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ