Το αποδοτικότερο Astra

Η νέα γενιά των κινητήρων diesel, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, στην γκάμα του Astra αποτελούν από μόνοι τους μια καλή αφορμή για να το επιλέξεις ως το επόμενο αυτοκίνητό σου. Ο νέος κινητήρας diesel προδιαγραφών EU6 προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, αποδίδοντας 110 ίππους και 300 Nm ροπής ή 136 ίππους και 320 Nm ροπής. Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεπερνά τα 3,7 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 97 γραμμ./χλμ. Με πλούσιο εξοπλισμό και τιμή εκκίνησης τα 17.800 ευρώ, το πετρελαιοκίνητο Opel Αstra των 136 ίππων αποτελεί μια πρόταση που δύσκολα μπορείς να προσπεράσεις.

Η προσιτή πολυτέλεια του A3 Sport Sedan

Την εμπειρία ενός premium sedan σε μια ελκυστική για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμή προσφέρει το Audi A3 Sport Sedan. Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της εν λόγω έκδοσης, τη στιγμή που οι γενναιόδωροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές εξασφαλίζουν με τη σειρά τους άνεση και πρακτικότητα. Η τιμή των 23.640 ευρώ αντιστοιχεί στην έκδοση που εφοδιάζεται με τον TSI κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 1,4 λίτρων και απόδοσης 125 ίππων, ωστόσο η γκάμα του τετράθυρου A3 διαθέτει πλήθος επιλογών, ικανές να καλύψουν κάθε απαίτηση.

Fiesta σε τιμή-έκπληξη

Πέρα από την πιο οδηγοκεντρική πρόταση στην ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, το ανανεωμένο Ford Fiesta συνιστά και μια εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή. Με αρχική τιμή τα 9.990 ευρώ, το Fiesta έχει να επιδείξει τον πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας της έκδοσης Trend (επτά αερόσακοι, ESP, air condition, σύστημα My Key και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό) καθώς και τον αξιόμαχο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου και απόδοσης 80 ίππων.

Polo, το μέτρο σύγκρισης

Σημείο αναφοράς για την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, και όχι μόνο, το VW Polo έχει τον τρόπο να διατηρείται στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Στην πρόσφατα ανανεωμένη εκδοχή του, η ποιότητα αντανακλάται όχι μόνο από τις φροντισμένες επιφάνειες του εσωτερικού αλλά και από τη συνεπή σχεδίασή του. Ο εξοπλισμός ενσωματώνει πλήθος προηγμένων εφαρμογών άνεσης και ασφάλειας, ενώ ένα επιπλέον κίνητρο εξασφαλίζουν οι νέοι κινητήρες βενζίνης και diesel που έχουν προστεθεί στην γκάμα του. Στην ατμοσφαιρική έκδοση βενζίνης του 1,0 λίτρου το VW Polo διατίθεται έναντι 11.494 ευρώ.

Το υπερτροφοδοτούμενο θαύμα του Captur

Εκπροσωπώντας τη νέα τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που θέλει τα SUV να περιορίζουν το μέγεθός τους και να εξελίσσονται σε ασφάλτινα crossovers συμπαγών διαστάσεων, το Renault Captur ξεχωρίζει ανάμεσα στις προτάσεις που έχει να παρουσιάσει η ελληνική αγορά. Ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 898 κ.εκ. διαμορφώνει την πιο προσιτή έκδοση του Captur (με τιμή από 14.250 ευρώ), αποδίδοντας με την πολύτιμη συμβολή ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων 90 ίππους και 135 Nm ροπής. Παρά το γεγονός ότι το μήκους 4,1 μέτρων Captur προσφέρεται σε αποκλειστικά δικίνητες εκδόσεις, η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος φαντάζει αρκετή για να εξασφαλίσει την κίνηση σε μέτριας δυσκολίας χωματόδρομους.

Peugeot 308 με 308 ευρώ/μήνα

Mε σύνθημα «Η Peugeot λέει σε όλα Nαι!», η γαλλική φίρμα λανσάρει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα χρηματοδότησης που συνοδεύει την γκάμα των επιβατικών προτάσεων που διαθέτει στην ελληνική αγορά. Το νέο πρόγραμμα προβλέπει άτοκη χρηματοδότηση για 48 μήνες, πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και δωρεάν όφελος απόσυρσης για όλους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως με το παραπάνω χρηματοδοτικό πρόγραμμα η μηνιαία δόση για το Peugeot 108 διαμορφώνεται στα 108 ευρώ, για το Peugeot 208 στα 208 ευρώ και για το μικρομεσαίων διαστάσεων Peugeot 308 στα 308 ευρώ.

Auris σε τρεις παραλλαγές

Σύγχρονο, τολμηρό και με τη γνώριμη ποιότητα και αξιοπιστία της Toyota, το Auris παραμένει η μοναδική πρόταση στην κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων που διαθέτει στην γκάμα του ένα πλήρως υβριδικό σύνολο. Το όφελος για την έκδοση Hybrid Synergy Drive αγγίζει τα 1.200 ευρώ (τιμή από 21.800 ευρώ), ενώ για εκείνους που θα επιλέξουν μια συμβατική αλλά εξίσου αποδοτική έκδοση βενζίνης ή diesel το κέρδος φτάνει έως τα 1.250 ευρώ, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στα 13.760 ευρώ.

Προνόμια Plus από τη Seat

Πολλαπλά οφέλη υπόσχεται το προωθητικό πρόγραμμα «Seat Plus» που συνοδεύει την πώληση κάθε μοντέλου Seat στην ελληνική αγορά. Αναλυτικότερα, το «Seat Plus» εξασφαλίζει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση το όφελος που προκύπτει από το πρόγραμμα απόσυρσης, καλύπτοντας παράλληλα το κόστος εργασίας και ανταλλακτικών για δύο χρόνια ή 20.000 χιλιόμετρα. Τέλος, προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης στα τέσσερα χρόνια ή στα 80.000 χιλιόμετρα και επιλογής προνομιακών πακέτων πρόσθετου εργοστασιακού εξοπλισμού «Plus».

Το πολυτάλαντο Nissan Pulsar

Το Pulsar σηματοδοτεί την επιστροφή της Nissan σε μια εκ των δημοφιλέστερων κατηγοριών της ευρωπαϊκής αγοράς. Ως τυπικό μικρομεσαίων διαστάσεων πεντάθυρο hatchback, θέτει ως προτεραιότητες την άνεση, την πρακτικότητα και την ασφάλεια. Οι γενναιόδωρες διαστάσεις του θαλάμου επιβατών αλλά και του χώρου για τις αποσκευές διαμορφώνουν μια εξαιρετική βάση, πάνω στην οποία οι προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας του Safety Shield έρχονται να χτίσουν μια πραγματική ασπίδα προστασίας. Το Pulsar ξεκινά από τα 14.990 ευρώ στην έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων, απόδοσης 115 ίππων, και από τα 17.290 ευρώ, επιλέγοντας την πετρελαιοκίνητη και αποδοτικότερη έκδοση των 1,5 λίτρων, απόδοσης 110 ίππων.

Μια GLA στα 1,5 λίτρα

H παρουσία ενός κινητήρα diesel χωρητικότητας 1.461 κ.εκ. σε ένα SUV με τις διαστάσεις και τις προδιαγραφές της Mercedes-Benz GLA αποτελεί από μόνη της είδηση. Ο λόγος για την GLA 180 CDI των 109 ίππων και των 260 Nm ροπής, η οποία δεν αποτελεί απλώς την πιο προσιτή έκδοση diesel του γερμανικού SUV αλλά και την πιο αποδοτική, με μέση κατανάλωση καυσίμου 3,9 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 103 γραμμ./χλμ. Με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και στο επτατάχυτο διπλού συμπλέκτη του προαιρετικού εξοπλισμού. Συνυπολογίζοντας και το όφελος απόσυρσης, η τιμή της Mercedes-Benz GLA 180 CDI ανέρχεται στα 29.620 ευρώ.

Octavia με φυσικό αέριο

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικού αερίου στις καθημερινές μετακινήσεις μας ενσωματώνει στα χαρακτηριστικά της η νέα Skoda Octavia G-TEC. Η εν λόγω έκδοση εφοδιάζεται με έναν TSI κινητήρα διπλού καυσίμου χωρητικότητας 1,4 λίτρων, απόδοσης 110 ίππων. Με τη βοήθεια και του συστήματος start&stop, το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο καταναλώνει μόλις 3,5 κιλά φυσικού αερίου/100 χλμ., με το κόστος κίνησης να διαμορφώνεται στα 3,4 ευρώ/100 χλμ. Εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα της αυτονομίας, καθώς με την πλήρωση των δεξαμενών βενζίνης και φυσικού αερίου η Octavia G-TEC έχει τη δυνατότητα να καλύψει μια απόσταση 1.330 χιλιομέτρων. Εξασφαλίζοντας εκτός των άλλων και το πλεονέκτημα των μηδενικών τελών κυκλοφορίας, η έκδοση διπλού καυσίμου της Octavia προσφέρεται έναντι 18.410 ευρώ.

Citroën με δορυφορική πλοήγηση

Τα γνώριμα πλεονεκτήματα του Citroën C3, όπως η κορυφαία αποδοτικότητα των κινητήρων diesel, με ένα προηγμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, συνδυάζουν οι εκδόσεις iStreet. Το εργοστασιακό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο προσφέρεται χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, περιλαμβάνει λειτουργίες ανοιχτής ακρόασης τεχνολογίας Bluetooth και υποστηρίζει το audio streaming. Προσφέροντας το πλεονέκτημα της μη καταβολής τελών κυκλοφορίας, οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Citroën C3 ξεκινούν από τα 11.540 ευρώ.

Επετειακές εκδόσεις Volvo Ocean Race

Εμπνευσμένες από τον ιστιοπλοϊκό μαραθώνιο Volvo Ocean Race είναι οι ομώνυμες επετειακές εκδόσεις των V40, V40 Cross Country, V60 και XC60, οι οποίες ξεχωρίζουν από τις σπορ ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών, τα ιδιαίτερα καλύμματα στα μαρσπιέ και από την ξεχωριστή μπλε, Ocean Blue II, απόχρωση που υπάρχει στις χρωματικές επιλογές. Το εσωτερικό των εκδόσεων Volvo Ocean Race διαθέτει δερμάτινο σαλόνι με το λογότυπο του αγώνα σε χρώμα πορτοκαλί όπως και οι ραφές των καθισμάτων, ενώ στο πλάι της βάσης της κεντρικής κονσόλας αναγράφονται τα λιμάνια-σταθμοί του αγώνα. Η τιμή πώλησης του V40 Volvo Ocean Race ξεκινά από τα 23.370 ευρώ στην έκδοση βενζίνης 1.6 T3 των 150 ίππων, ενώ οι τιμές εκκίνησης των υπόλοιπων εκδόσεων Volvo Ocean Race προσδιορίζονται στα 25.070 ευρώ για το V40 Cross Country 1.6 D2 των 115 ίππων, στα 28.670 ευρώ για το V60 1.6 T3 των 150 ίππων και στα 38.700 ευρώ για το XC60 D3 με κινητήρα πετρελαίου 2,0 λίτρων, απόδοσης 136 ίππων.

*Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014