Είστε έντονα πολιτικοποιημένος. Αυτή η στάση ζωής υπήρξε ποτέ βάρος για εσάς; «Βάρος όχι. Είμαι συμφιλιωμένος και με την ιδεολογία μου, αλλά και με τον τρόπο ζωής μου. Αν το έχω πληρώσει; Πλειστάκις, αλλά δεν μου φαίνεται παράξενο. Επιλογές!».


Πώς σας φάνηκε η κίνηση του Διονύση Σαββόπουλου να δανείσει τη φωνή του σε σποτ της ΝΟVA; «Μια χαρά μού φάνηκε. Πού το μεμπτόν; Μακάρι να μου το ζητούσαν κι εμένα. Θα πλήρωνα κάποια νοίκια και τα φροντιστήρια των παιδιών μου προκαταβολικά να ησυχάσω».
Η ελληνική δισκογραφική βιομηχανία ψυχορραγεί. Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το τοπίο τα επόμενα δέκα χρόνια; «Το «ψυχορραγεί» ανήκει στην προηγούμενη δεκαετία. Τώρα, απλώς έχει πεθάνει. Οπότε η πρόβλεψη να αναστηθεί ελέγχεται ως παραλογισμός. Αλλού θα αναζητηθεί ο τρόπος μετάδοσης της μουσικής, η οποία έτσι κι αλλιώς θα γράφεται και θα τραγουδιέται».
Δηλώνετε κομμουνιστής καλλιτέχνης. Κάποιοι κατηγορούν το ΚΚΕ ως συντηρητικό. Εσείς εκφράζεστε πλήρως μέσα από τις θέσεις του; «Το να είσαι –κάτι που είναι μεγάλη κουβέντα –ή να αισθάνεσαι κομμουνιστής, δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκην και στράτευση στις γραμμές ενός
κόμματος».
Στο παρελθόν αρνηθήκατε να είστε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποκλείετε και στο μέλλον μια πιο ενεργή συμμετοχή στην πολιτική; «Ε, όσο μεγαλώνω, κάτι τέτοιο απομακρύνεται από τον ορίζοντα. Εκτός αυτού, δεν είχα ποτέ παρόμοιες φιλοδοξίες».
Πώς σας φάνηκαν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ; «Ε, μια μικρή διολίσθηση προς τα δεξιά, την είδα! Ή μήπως κάνω λάθος;».
Θεωρείτε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμορφώνεται, εκφράζει ένα καθαρά αριστερό κόμμα; «Μα ο ίδιος ξέχασε την πρόταξη της αριστερής του ταυτότητας. Επομένως, μένει στον ίδιο να αποδεικνύει καθημερινά πως πιστεύει ακόμη στις εξαγγελίες που τον έσπρωξαν από το 3% στο 26%. Αλήθεια, αναρωτιούνται στην Κουμουνδούρου τι τον καθήλωσε εκεί»;


Πώς σας φάνηκε η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος της Αμφίπολης από την κυβέρνηση; «Ενας Μέγας Αλέξανδρος ή έστω η μανούλα του θα μας σώσει. Αστεία πράγματα!».
Ποιο είναι το ωραιότερο σχόλιο που σας έχουν κάνει για τη μουσική σας; «»Είχε και μουσική το θεατρικό έργο που είδα; Δεν το κατάλαβα!»».


Είχατε θερμό καλοκαίρι. Γνωστοποιήσατε ότι παραμένετε απλήρωτοι από τον παραγωγό Φάνη Κιρκινέζο για τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Γιώργου Κιμούλη και έπειτα ο κ. Κιρκινέζος, επικαλούμενος χαμηλή ανταπόκριση, κατέβασε την παράσταση. Γιατί το έκανε; «Ρωτήστε τον. Με μεγάλη χαρά και προπάντων αίσθηση χιούμορ θα άκουγα την απάντησή του. Αλλά μην τον ταράσσετε! Εχει πολλές δίκες μπροστά του…».


Ο Δημήτρης Πιατάς, πάντως, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, γνωστοποίησε με επιστολή του ότι ικανοποιήθηκαν οι οικονομικές απαιτήσεις του. Απογοητευτήκατε; «Δεν έχω προσδοκίες από ανθρώπους που δεν γνωρίζω καλά. Αν έκανε κάτι τέτοιο ο φίλος μου ο Κιμούλης, θα απογοητευόμουν οικτρά. Δεν βαριέστε, όμως, ο καθείς και οι αντοχές του!».
Tι σχεδιάζετε για αυτόν τον χειμώνα; «Πρόβες για το ανέβασμα –εκ νέου –του μουσικού παραμυθιού «Ζέβρα Πυτζάμα» στο θέατρο Badminton και ετοιμασία για κάποιες μουσικές παραστάσεις με τον αγαπημένο μου Γιάννη Μηλιώκα».

*Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ