Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλά στους Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά, για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης. {{{ audio1 }}}

Για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη

«Ανέκαθεν στην Ελλάδα, ο βαθμός εμπιστοσύνης του πολίτη στη Δικαιοσύνη, ήταν πάρα πολύ χαμηλός. Τώρα, είναι πιο χαμηλός από ποτέ. Μία κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση της αριστεράς, περίμενα να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό και να μην το κάνει με τέτοιο προκλητικό τρόπο. Είναι στη χειρότερη φάση που την έχω δει ποτέ τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν έχω δει την ελληνική Δικαιοσύνη, σε πιο τραγική κατάσταση από αυτή (που είναι) σήμερα, και σε επίπεδο ηγεσίας και σε επίπεδο δομών».

Για τον Υπ. Δικαιοσύνης

«Ο κ. υπουργός, ασχολείται μόνο με το τι γίνεται στις φυλακές. Δεν απασχολείται από τα καθημερινά θέματα που ταλαιπωρούν τον έλληνα πολίτη: πόσα χρόνια κάνει να πάρει μία δικαστική απόφαση, τι μορφή δικαιοσύνης απονέμεται… Αυτό δεν τον απασχολεί αυτή τη στιγμή τον πρωθυπουργό.. Τι γίνεται με τους φυλακισμένους, αν περνάνε καλά, πως θα βγάλουμε νωρίτερα περισσότερο κόσμο για να μην έχουμε να ταΐζουμε περισσότερους, τα δικαιώματα των φυλακισμένων, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων… Τον απασχολούν θέματα κοινωνικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινωνική προστασία των μειονοτήτων.. Σε αυτά είναι πολύ καλός, εκεί κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αλλά αν πάτε στο υπόγειο της σχολής ευελπίδων και επιθυμήσετε να βρείτε χαρτί τουαλέτας ή χαρτί υγείας, δεν θα τα βρείτε. Λέει κάποιος ότι ο πολιτισμός ενός κράτους φαίνεται από την εικόνα που έχουν οι φυλακές και οι τουαλέτες των δικαστηρίων…»