Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, μιλά στους Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τον εκλογικό νόμο. {{{ audio1 }}}

Για τον εκλογικό νόμο

«Το ότι το σκέφτεται τώρα (ο Αλέξης Τσίπρας να αλλάξει τον εκλογικό νόμο), που είδε τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις για τον ίδιο, είναι κλασικό, χαρακτηριστικό δείγμα της προχειρότητας της Ελληνικής πολιτικής ζωής. Έτσι ήταν πάντα, έτσι κάνει και ο Τσίπρας. Χάνω; Αλλάζω τον εκλογικό νόμο. Κερδίζω; Κρατάω τον ίδιο. Όπως επίσης και η ιστορία της συνταγματικής αναθεώρησης, που επίσης έρχεται για να ξεχνιέται ο ΕΝΦΙΑ και τα άλλα όλα τα υπόλοιπα.

Υπάρχει ένα σχέδιο του Ποταμιού και της κοινοβουλευτικής ομάδας, που, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ καλό. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα ζήτημα έξω από όλα αυτά, δηλαδή το Ποτάμι πώς θα τοποθετηθεί στο γενικότερο ζήτημα που θα προκύψει. Διότι, μην ξεχνάτε, ότι υπάρχει ένα θέμα που συνοδεύει την κατάθεση του εκλογικού νόμου, η εύνοια προς την προσπάθεια του Τσίπρα να διατηρηθεί έστω και ως μειοψηφία στο προσκήνιο ή η εύνοια προς την κατεύθυνση του Μητσοτάκη να εκλεγεί κυβερνήτης. Δηλαδή, για ένα κόμμα, έξω από αυτούς τους δύο, είναι θέμα για να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει.

Στο Μαξίμου, είναι μάγκες και ντέτεκτιβς, δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση στο Ποτάμι, μέσα από την οποία να φαίνεται ότι ο ένας λέει το ένα και ο άλλος λέει το άλλο και λοιπά. Συζητήσεις στις οποίες καταθέτουμε προβληματισμούς υπάρχουν, αλλά τώρα αυτές οι εξυπνάδες του Μαξίμου ότι ξέρουν τι θα γίνει, ας παραμείνουν εξυπνάδες του Μαξίμου».