Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης.{{{ audio1 }}}

Για το προεκλογικό κλίμα στη Ν.Δ.

«Βεβαίως και σώζεται και θα το σώσουμε (το κλίμα) ακόμα καλύτερα τις επόμενες ημέρες. Θα πέσουν οι τόνοι, όπως ήδη έχουν πέσει από χθες και θα ασχοληθούμε με τη βασική μας δουλειά, που είναι από τη μία η αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα και από την άλλη το να κερδίσει ο καθένας όπως νομίζει τις εκλογές, με εντιμότητα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ως υποψήφιος αρχηγός, θέτω μία καθαρή πρόταση: δεν θέλω συγκυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα, θέλω να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Θεωρώ ότι η παραμονή του στην εξουσία δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ευημερία. Θεωρώ ότι χάνουμε χρόνο κι όσο χάνουμε χρόνον χάνουμε χρήμα. Είμαι καθαρός σε αυτό, καμία σύμπραξη. Να σας πω κάτι για να δείτε τώρα τι χώρα είμαστε. Έχουμε καταναλώσει τόσο πολύ χρόνο για το τι είπε ο ένας για τον άλλον και μεταξύ μας οι υποψήφιοι της Ν.Δ. Ώρες επί ωρών εκπομπών. Για το γεγονός ότι χάσαμε από την ανακεφαλαιοποίηση της Πέμπτης 33,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την αξία των μετοχών που είχε το Ελληνικό Δημόσιο στο τραπεζικό μας σύστημα έχει γίνει καμιά εκπομπή; Όχι. Για το γεγονός ότι στην ανακεφαλαιοποίηση απαγορεύτηκε στους μικρομετόχους να συμμετάσχουν και επετράπη μόνο στα hedge funds και άρα ένας μικρομέτοχος που είχε Eurobank ή Εθνική δεν μπορούσε καν να μπει μέσα για να αγοράσει μετοχές με ένα λεπτό που τις δίνανε για να διασώσει την περιουσία του, μίλησε κανένας; Βεβαίως κι εμείς φταίμε, δεν διαφωνώ μαζί σας. Εγώ προσπαθώ να επαναφέρω τη συζήτηση σε αυτό που θεωρώ μείζον. Το μείζον για μένα είναι ότι την περασμένη Πέμπτη – για να καταλάβει ο κόσμος σε λεφτά – εάν ψηφίζαμε να απαλλαγούμε από τον ΕΝΦΙΑ για τα επόμενα 15 χρόνια και πολλαπλασιάσουμε το 2,6 δισεκατομμύρια που είναι προϋπολογισμένος ο ΕΝΦΙΑ το χρόνο επί 15, θα μπορούσαμε να έχουμε την ίδια ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο, με 15 χρόνια να μην πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ».

Για το ρόλο πρώην προέδρων στα εσωκομματικά της Ν.Δ. και την ημερομηνία των εκλογών

«Θα βρούμε τον τρόπο σε σύντομο χρονικό διάστημα (να γίνουν εκλογές), δεν θέλω να σας πω ημερομηνία, γιατί δεν θέλω να πω μία ημερομηνία και να μην βγει γι’ αυτό τον λόγο. Πάντως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να έχει λήξει αυτή η ιστορία των εκλογών. Πιστεύω ναι (πριν το τέλος του 2015). Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κανένας φόβος για την ενότητα της παράταξης, με μία βασική προϋπόθεση. Να μπορέσουμε να την οδηγήσουμε πάλι στην ακμή. Όταν μια πολιτική παράταξη ακμάζει, κανένας δε θέλει να φύγει από αυτήν. Αντίθετα, αν η παρακμή της Ν.Δ. είναι παρατεταμένη και η Ν.Δ. συνεχώς πηγαίνει προς τα κάτω, προφανώς σε κάποιο σημείο της διαδρομής κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι έχουν μέλλον εκτός αυτής. Εγώ εργάζομαι για να ακμάσει η Ν.Δ. Σε μία ακμαία Ν.Δ. η ενότητα είναι διασφαλισμένη. Πρώην πρωθυπουργοί της Ν.Δ. και πρώην πρόεδροι είναι οι χρυσές εφεδρείες, είναι οι άνθρωποι που πρέπει να πηγαίνουμε στις δύσκολες στιγμές και να τους έχουμε εκεί. Εγώ γι’ αυτό είχα πει από την αρχή ότι πρέπει να τους έχουμε όσο γίνεται πιο μακριά από αυτή την διαδικασία. Για να μην τους φθείρουμε, αυτή είναι η λογική. Ασφαλώς και έχουν ρόλο στην παράταξή μας – αυτό έλειπε, τι είναι η παράταξή μας; Ξεχνάει ποιοι άνθρωποι την υπηρέτησαν; Δεν θα έχουν τον ρόλο του προέδρου του κόμματος ή του πρωθυπουργού. Θα έχουν όμως τον ρόλο του εγγυητού της ενότητας και των ανθρώπων που χρησιμοποιούμε τη σοφία τους στις δύσκολες στιγμές. Εγώ δεν τους απαξιώνω, τους σέβομαι, έτσι; Δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα κάποιων που λένε «θα εξαφανίσω το παλιό». Δεν υπάρχει αυτό στη ζωή».