Την Τρίτη 26 Μαίου η Μαρίνα Χρυσοβελώνη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη συμφωνία και τη στάση των ΑΝΕΛ{{{ audio1 }}}

Για τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία

«Περιμένουμε να δούμε πώς τελικά θα διαμορφωθεί το κείμενο της συμφωνίας αυτής, γιατί είναι σαφές ότι δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως, για να μπορούμε κι εμείς οι ΑΝΕΛ (να καταθέσουμε) τις δικές μας σκέψεις και ενδεχομένως και ενστάσεις. Το θέμα δεν είναι να πετύχουμε μια κάποια συμφωνία. Ή η συμφωνία θα είναι έντιμη και επωφελής για τον ελληνικό λαό ή διαφορετικά, αν παραβιάζει, όπως λέμε, και τις δικές μας «κόκκινες γραμμές» των ΑΝΕΛ, σαφέστατα και δεν θα την αποδεχτούμε. Είναι απλό, το γενικό πλαίσιο περιλαμβάνει μέτρα που θα πονέσουν, θα πληγώσουν κι άλλο, θα ματώσουν τον ελληνικό λαό… Υπάρχει θέμα. Εάν η φορολογία είναι παράλογη, εάν για τον ΕΝΦΙΑ μπορούμε και κάνουμε μια υποχώρηση για το 2015 και έρθουν και μας πουν ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ένας φόρος, ο οποίος θα ισχύσει όπως ήταν μέχρι σήμερα για πάντα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζουμε οι ΑΝΕΛ. Εμείς λέμε – και νομίζω συμφωνεί και ο πρωθυπουργός προς αυτό – ότι οποιαδήποτε συμφωνία και να κάνουμε, εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα του χρέους, του πώς θα διαχειριστούμε το χρέος σε βάθος χρόνου, οποιαδήποτε συμφωνία και να γίνει, θα είναι άνευ αντικειμένου. Σαφώς εμείς οι ΑΝΕΛ λέμε ότι η λύση είναι η διαγραφή του χρέους και είναι διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους και η κυβέρνηση δεν απομακρύνεται από αυτή τη λογική. Μιλάει για αναδιάρθρωση, απομείωση και ένας από τους τρόπους που μπορεί να επιτευχθεί η απομείωση είναι και η διαγραφή.»

Για το διορισμό της κόρης της στο ΥΠΕΘΑ

«Δεν έχω τη δυνατότητα ούτε να διορίσω την κόρη μου ούτε τον οποιονδήποτε. Η κόρη μου είναι συνεργάτης του κ. Καμμένου εδώ και 1,5 περίπου χρόνο. Υπήρξε επιλογή του κ. Καμμένου, ο κ. Καμμένος την επέλεξε και νομίζω ότι ο κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος τους συνεργάτες του.»