Την Τρίτη 26 Μαίου ο Γιάννης Δριβελέγκας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την Πρόεδρο της Βουλής{{{ audio1 }}}

Για την Πρόεδρο της Βουλής και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ

«Τη βασανιστική διαδικασία της κυρίας Προέδρου δεν θα την αντέξουμε όλοι ή δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την υποστούμε. Δεν μπορεί να απαντάει και η μία ερώτηση να δημιουργεί άλλα ερωτήματα, κατά την ίδια στιγμή, και να μείνει ατέρμονη η συζήτηση. Αυτό είναι βασανιστικό και δεν γίνεται πουθενά. Είναι μια πρακτική της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ίσως είναι επηρεασμένη από την ιδιότητά της σαν δικηγόρος, αλλά δεν είναι αυτή η διαδικασία . Γιατί το κάνει; Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του ερμηνείες, αλλά σίγουρα ήθελε να ενισχύσει την αντίθεση που είχε εκφράσει.

Είδαμε για παράδειγμα τον κ. Φίλη: «Ψηφίζω με δοκιμή», λέει. Εντελώς καινοφανές, έξω από κάθε κανονισμό, από κάθε διαδικασία . Να μην είμαστε και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, να μην είμαστε και ολίγον έγκυος και παρθένα; Αυτό το προνόμιο το είχε μόνο η Παναγία! Δεν μπορεί δηλαδή, να ψηφίζεις

υπό δοκιμή. Γιατί το έκανε αυτό; Ήταν για να θίξει την κυρία Κωνσταντοπούλου. Ότι εγώ στηρίζω την κυβέρνηση και τους εργαζόμενους, για να δούμε τι θα κάνετε εσείς, κυρία μου, αν θα στηρίξετε την κυβέρνηση.

Δεν μπορώ να κρίνω τον κ. Ταγματάρχη τι έκανε και τι θα κάνει και πόσο θα αντέξει. Εγώ εκείνη την ώρα θα έλεγα: «Ευχαριστώ πολύ τον κύριο υπουργό, αλλά δεν θα πάρω».